Milieustraat?

Vanaf het moment dat er werd gesproken over uitplaatsing van de milieustraat naar Purmerend  hebben wij ons verzet tegen deze slechte vorm van dienstverlening naar de inwoners.

Al direct voorzagen wij lange wachttijden, immers ook de Beemster, gefuseerd met Purmerend, zou gebruik gaan maken van deze milieustraat. En die files kwamen er ook al meteen!

Het besluit werd genomen door het CDA, D66, PvdA en GroenLinks.

Tegen stemden Lokale partij WaterlandNatuurlijk en de VVD.

Ook de afstand is bezwaarlijk. Het draagt bij aan het ‘stikstofprobleem’ om heen en weer te rijden. Ophalen grofvuil, het alternatief, laat zeer te wensen over: ze nemen niet alles mee.

Door de gevolgen van het Coronavirus is nu extra de vinger op de zere plek gelegd. Het is en was geen goede oplossing. Mensen knappen elk jaar hun tuin op en klussen elk jaar in huis. Door het Coronavirus heeft het weliswaar een spurt genomen maar de fileproblemen bestonden al in augustus 2019, toen er nog geen sprake van Corona/Covid19 was

Gezien de ontwikkelingen op het Galgeriet had de milieustraat daar makkelijk wat langer kunnen blijven zitten. De wethouder zegt nu dat daar de 1,5m regeling in verband met de Coronacrisis niet gegarandeerd kan worden, dat is echter je reinste flauwekul.

Wat is nu de werkelijke (financiële) besparing van anderhalve ton per jaar zoals die door de wethouder voorzien was ? Die is grotendeels verdampt door uitstel. En intussen variëren de openingstijden, en daarmee de dienstverlening, zonder dat Waterland minder betaalt voor minder uren open zijn van de milieustraat.

Er was/is ook een andere lokatie. Van Geemen in de Purmer was geschikt bevonden door de vorige wethouder (n.b. ook een GroenLinks wethouder). Dan hadden de inwoners een veel kleiner stukje moeten rijden en was de dienstverlening veel beter in orde geweest.

Ineens lezen we in het NHD dat er een ‘regionale milieustraat van 15,5 mln in Purmerend moet komen. Hoezo tijdelijke oplossing? Wat is hier aan de hand? Heeft de wethouder een dubbele agenda?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *